Aktuale Më shumë

Mandiq dhe Knezheviq shantazhojnë Spajiqin për shkak të dyshtetësisë

Prej tvteuta11:55, 23 Qershor 2024

Pavarësisht revanshizmit, persekutimit mediatik, politik dhe gjyqësor, PDS është ende në këmbë, si subjekti më i fortë politik në Mal të Zi, tha kryetari i PDS-së, Danijell Zhivkoviq.
Ai tha në konferencën zgjedhore komunale në Herceg Novi se PDS ka qenë në opozitë për shumë vite në atë qytet, por se ka një bërthamë jashtëzakonisht të fortë mbështetjeje.
“Disa palë tjetër nuk do të mund ta bënte këtë, por ne po e ruajmë rëndësinë tonë dhe po u përgjigjemi sfidave, pas 30 vitesh ushtrim të pushtetit”, tha Zhivkoviq.
Zhivkoviq kujtoi se PDS-ja po bën ndryshime në politikën e saj dhe në parti, por jo për t’iu përshtatur askujt, por sepse janë të vetëdijshëm se PDS më e mirë dhe më e suksesshme do të thotë një Mal i Zi më i mirë dhe më i suksesshëm.
“Në çfarë ambienti jetojmë – sot më e rëndësishmja është të jemi qeveri me çdo kusht. Dhe masa bazë për të marrë pushtetin apo për ta mbajtur atë është shantazhi. Andrija Mandiq dhe Millan Knezheviq po shantazhojnë Millojko Spajiqin – çmimi i qëndrimit në pushtet është ndryshimi i Kushtetutës, simboleve shtetërore dhe futja e dyshtetësisë. Për të qëndruar në pushtet, kryeministri ynë pranon të lajë hesapet me interesat kombëtare të Malit të Zi”, pohon Zhivkoviq.
Sipas tij, “nuk ka një çmim të tillë me të cilin PDS do të nxitonte në pushtet dhe do të shiste arritjet e gjeneratave të mëparshme politike”.
“Ne do të qëndrojmë në opozitë për aq kohë sa të duhet për të mos ia dorëzuar vendin nacionalizmit të serbisë së madhe. Kemi ndërruar dy qeveri dhe e treta po e pret një fat të tillë. Sot, Mali i Zi njihet për paqëndrueshmërinë e tij politike. Kush do të vijë të investojë diçka këtu nëse nuk ka mjedis të shëndoshë politik?”, pyet Zhivkoviq.
Zhivkoviq tha se kur të vijnë në pushtet, nuk do të ketë më llogari me Malin e Zi.
“Fati i vendit tonë është i lidhur me PDS-në. Prandaj duhet të punojmë edhe më shumë që të kthehemi sa më shpejt në pushtet”, ka përfunduar Zhivkoviq.

  • 1

    Radio