SliderMN Više

Mandić: Prihvatamo ponudu Spajića; Knežević: Da se oglasi i Milatović

Prej tvteuta15:56 24 Avgust 2023

Lideri koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić i Milan Knežević su saopštili da su odlučili da prihvate ponudu mandatara i predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za formiranje Vlade. Oni, su na konferenciji za novinare, saopštili da su se na taj korak odlučili, iako, kako kažu ide njima na štetu. Na pres konferenciji nisu željeli da odgovaraju na pitanja novinara već su rekli da odgovore treba tražiti o Spajića i predsjednika Crne Gora i jednog od lidera PES-a Jakova Milatovića.

Iz PES-a je ranije danas saopšteno da su koaliciji ZBCG nudili sljedeće pozicije: Potpredsjednik Vlade; Ministarstvo prosvjete; Ministrastvo turizma; Ministarstvo sporta i mladih; Potpredsjednik Skupštine iz parlamentarne većine; Potpredsjednik Skupštine iz reda žena; 40 odsto mjesta u upravnim odborima javnih preduzeća koja se dijele politički; 40 odsto ambasadorskih mjesta od onih koja se dijele politički, ali da su oni to obili. S druge strane iz ZBCG tvrde da do danas nisu dobili konačnu ponudu.

“Razvila velika polemika oko nove vlade. Imali nekoliko razgovora sa Spajićem. Postigli smo određene dogovora. Tražili smo javnu ponudu od Spajića kako bi se mi mogli izjasniti na stranačkim organima”, saopštio jeMandić.

Jedan od lidera ZBCG Milan Knežević kazao je da su mnoga ministarstva nuđenja i njima i drugim partijama i istakao je da kada se to pogleda „jasno je zašto su tražili da javnost vidi ko želi politički da trguje i na taj način lomi stranke manjinskih naroda“.

  • 1

    Radio