SliderMN Više

Mandić pozvao nekadašnju parlamentarnu većinu da se sastanu 2. septembra

Prej tvteuta14:00 30 Avgust 2022

Svim predstavnicima stranaka nekadašnje parlamentarne većine koja je pobijedila na izborima 30. avgusta poslao sam poziv da se 2. septembra nađemo prije početka sjednice da bismo napravili dogovor koji narod želi, poručio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

Smatra da bi trebalo napraviti tehničku vladu koja bi pripremila izbore.

„Crna Gora je 30. avgusta dobila slobodu i stala rame uz rame sa evropskim državaqma. Tada smo smijenili vlast na izborima voljom građana. Ovaj datum će se pamtiti kao jedan od važnijih datuma u istoriji CG“, kazao je Mandić na pres konferenciji.

On je naveo da očekuju da i njihovi partneri od 30. avgusta prihvate njihovu pruženu ruku da idu naprijed i da se dogovaraju.

„Gledajući sa strane mogao sam da uočim šta je potrebno CG. Crnoj Gori je potreban mir, borba protiv kriminala i korupcije… Mi želimo da radimo sa svima koji se za to zalažu. Mjesto za borbu protiv kriminala i korupcije trebalo bi da pripada najjačem konstituentu Sat vremena za postizanje dogovora je dovoljan, nismo mi neko ko kreće od nule. DF dolazi sa jasnom platformom i spreman je za svaki dogovor“, uvjerava Mandić.

On je spreman da čuje argumente svih aktera i vjeruje da će se postići neki dogovor. Mandić je naveo da su tri koalicije koje su pobijedile ranije kazale da niko neće sa DPS-om.

„BS se jasno odredila da će jedino praviti koaliciju sa DPS-om, a ne sa nekim drugim. Dobro je da su u međuvremenu napravili dogovor sa SNP-om i bili dio vlade. BS bi mogla da bude poželjni partner ako se napravi dogovor parlamentarne većine“, dodao je on.

Što se tiče predsjednice parlamenta Danijele Đurović, Mandić je naveo da će prije te sjednice imati sastanak parlamentarne većine u 11 sati, kao i da se nada da će se dogovoriti, kao i da će Đurović povući odgovoran potez nakon toga.

  • 1

    Radio