AKTUELNO Više

Mandić, Medojević, Knežević ozvaničili kraj DF-a: Dalje idemo samostalno

Prej tvteuta12:40 14 Maj 2023

Političku borbu nakon obaranja režima DPS nastavimo pojedinačno. DF donio odluku da stranke konstituenti idu različitim putevima ka istom cilju, saopštio je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić na konferenciji za novinare.

“Danas kao prijetlji nas trojica želimo da pošaljemo novu poruku, da možete da se sastanete i zajednički radite ali da možete da se rastanete politički i da idete ka istom cilju. Nema sukoba među nama, nema svađe. Nas trojica i naše političke organizacije znaju šta je konačni cilj”, tvrdi Mandić.

Lider PzP-a Nebojša Medojević kaže da imaju zajednički cilj da se u Crnoj Gori desi srpsko-crnogorsko pomirenje.

“Misija istorijska DF je ostvarena. Srbi i crnogorci su pomireni, ali tako da čine dobro svima”, nagasio je on.

Medojević je rekao da DF je organizovao više od 15o protesta.

“Da nije bilo DF-a ne bi bilo promjena u Crnoj Gori. Svi su nas napadali, ali je to bilo divno putovanje sa mojim prijateljima. DF je velika istorijska činjenica i projekat. Misija je ostvarena. Đukanović je pao, DPS je pao”, poručio je Medojević.

On je demantovao napise da je bilo svađa među liderima DF-a.

“Sve naše koalicije na lokalnom nivou ostaju na istim odnosima kao do sada. Nije bila laka ova odluka. Emocije su prisutne. Vjerovatno će Milan (Knežević) napisati memoare šta smo mi mučenici sve prolazili. Želim svaku sreću na izborima Andriji i Milanu. PzP ide samostalno. Fokus kako demontirati bolesni režim”, zaključio je Medojević.

Lider DNP-a Milan Knežević je kazao je da je bio postavljen cilj, a to je borba protiv DPS i Đukanovića, koji su pobijeđeni 2020. godine.

“Anonimusi koje smo mi doveli i postavili za premijera, ministre, više su imali za cilj da se obračunaju sa DF-om nego da demokratizuju Crne Gore. 2023. godine, zadat je posljednji udarac Đukanoviću, čemu je DF dao nemjerljiv doprinos”, rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima ovo je logičan slijed jednog istorijskog putovanja.

“DF je pobijedio DPS, što je bio naš osnovni cilj. Demantujem sve medijske spinove da je među nama došlo do sukoba oko kvota i imena na poslaničkoj listi. Naprosto smo kao odgovorni ljudi zaključili da je ovo jedan vid redefinisanja ideološke platforme. Nikakvih sukoba, ružnih riječi nije bilo niti će biti. Naprotiv. Želim na kraju da kažem da nećemo odgovarati na pitanja. Ovo je naše posljednje obraćanje u ime DF i na ovu temu”, poručio je Knežević.

Mandić, Medojević i Knežević su se rukovali i poručili da je to slika tradicionalne Crne Gore.

” Rukujemo se i demontriramo kako smo mi to doživljavali tradicionalnu Crnu Goru”, zaključio je Mandić.

  • 1

    Radio