SliderMN Više

Mandić: „Dogovor o formiranju Vlade biće završen do 19., a 20. januara raspisivanje predsjedničkih izbora“

Prej tvteuta15:49 29 Decembar 2022

Dogovor o formiranju Vlade biće završen do 19.-og , a 20. januara biće raspisani predsjednički izbori, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

“Predsjednik Crne Gore nije želio da obavi konsultacije sa predstavnicima parlamentarne većine, navodeći iste one razloge kao i prije formalnog dostavljanja potpisa. Nijesmo željeli da oduzmemo ustavna ovlašćenja predsjedniku, već da on kroz konsultacije sa većinom povjeri mandat Miodragu Lekiću. Vjerujem da će nova vlada biti formirana do 19. januara, a 20. januara će biti raspisani predsjednički izbori”, kazao je Mandić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da će javnost tokom dana biti obaviještena o trenutku kada će se formalizovati pozicija njihovog mandatara Miodraga Lekića.

Prema riječima Mandića,  lider PzP-a Nebojša Medojević ima sjajne reference da se bavi sektorom bezbjednosti, ali mandatar je Lekić pa će on to iznijansirati sa PzP-om.

“To mjesto potpredsjdnika Vlade je namijenjeo PzP-u. Čvrsto vjerujem da će biti izabrana nova Vlada. Bilo bi neodgovorno da ne završimo posao koji smo počeli”, naglasio je Mandić.

Mandić nije mogao kazati danas koji bi resori pripali Demokratskom frontu u Lekićevoj vladi već je naglasio da o tome predstoje dogovori.

  • 1

    Radio