Sociale Më shumë

Mali i Zi, vendi i pestë më i ndoturi në Evropë

Prej tvteuta15:01, 15 Janar 2018

Mali i Zi rradhitet në vendin e pestë për nivelin e ndotjes në Evropë, pas Bosnje e Hercegovinës.,Maqedonisë ,Bullgarisë  dhe Polonisë,  kurse në vend të 6-të gjenden Hungaria dhe në të 7-in Serbia.

Vendet më pak të ndotura janë Suedia, Finlanda, Islanda, Estonia dhe Norvegjia. Brukseli planifikon rritjen e gjobave për shtetet e Bashkimit  Evropian të cilët këtë vit nuk do të arrijnë të zgjidhin problemin e ndotjes së ajrit, duke vendosur masa ligjore dhe t’i zbatojnë standardet. Disa prej tyre madje mund të dalin para Gjykatës Evropiane për drejtësi dhe të deënohen, siç ishte rasti i Bullgarisv vitin e kaluar.

  • 1

    Radio