Aktuale Më shumë

Mali i Zi të përshpejtojë reformat dhe të konfirmojë angazhimin e tij për anëtarësimin në BE

Prej tvteuta13:01, 20 Nëntor 2023

Është e rëndësishme që Mali i Zi të përshpejtojë ritmin e zbatimit të reformave dhe të konfirmojë përkushtimin e tij në rrugën evropiane. Kjo do të dëshmohet më së miri përmes përmbushjes së rekomandimeve nga Raporti i Komisionit Evropian, u konkludua në takimin e ministres së Çështjeve Evropiane, Maida Gorçeviq, dhe të ngarkuarës me punë të Ambasadës hungareze në Mal të Zi, Mira Vuiq.

Siç është njoftuar nga departamenti, Gorçeviq ka falënderuar për mbështetjen e vazhdueshme që Hungaria i ofron Malit të Zi në procesin e anëtarësimit në BE, veçanërisht në fushën e ofrimit të ekspertizës në disa fusha të negociatave. Ajo e informoi të ngarkuarin me punë për planet e Qeverisë dhe Ministrisë së Çështjeve Evropiane që synojnë përmbushjen e rekomandimeve nga Raporti i KE-së dhe përshpejtimin e rrugës evropiane të Malit të Zi.

“Kjo qeveri është e vendosur të përshpejtojë reformat, ne duam t’u tregojmë partnerëve tanë evropianë se Mali i Zi është një partner i besueshëm dhe një vend që meriton të zërë vend në familjen evropiane. Dhe është akoma më e rëndësishme për këtë qeveri që, përmes reformave të vërteta, qytetarët tanë të ndjejnë rezultate dhe përmirësime të prekshme në të gjitha sferat e jetës, sepse ky është thelbi i këtij procesi të transformimit të shoqërisë sonë drejt vlerave dhe standardeve evropiane.” ka thënë Gorçeviq.

E ngarkuara me punë Vuiq e uroi Gorçeviqin për postin e ri, duke shprehur pritjen e saj që Qeveria e sapoformuar dhe Ministria e Çështjeve Evropiane të jenë të suksesshme në zbatimin e reformave dhe finalizimin e procesit të anëtarësimit në BE. Ajo theksoi se Mali i Zi në periudhën e ardhshme mund të llogarisë në mbështetjen e fuqishme të Hungarisë, veçanërisht gjatë presidencës së këtij vendi me Këshillin e BE-së në gjysmën e dytë të vitit 2024.

“I takon Malit të Zi të intensifikojë reformat dhe të tregojë rezultate. Ju mund të mbështeteni në mbështetjen e qeverisë mike hungareze, e cila do të vazhdojë t’ju mbështesë – teknikisht, ekspertisht dhe politikisht,” tha e ngarkuara me punë.

  • 1

    Radio