Ekonomi Më shumë

Mali i Zi për 10 ditë prodhoi energji të mjaftueshme nga burimet e rinovueshme

Prej tvteuta10:36, 3 Qershor 2019

Prej datës 24 mja deri me 2 qershor , prodhimi i energjisë elektrike nga burimet e rinovueshme në Mal të Zi ka qenë i mjaftueshëm për të përmbushur nevojat e vendit. Hidroelektranat Piva dhe Peruqica, si dhe elektranat me erë Krnovo dhe Mozhura, kanë arritur të prodhojnë gjatë kësaj kohe 82 milionë kilovat orë energji, kurse shpenzimi ishte 75 milionë kilovat orë. Rekordi ishte me 28 maj, kur dy elektranat me erë arritën të prodhjnë 28% të energjisë së prodhuar në nivel vendi.

  • 1

    Radio