Aktuale Më shumë

“Mali i Zi në një pikë kthese pas një IBAR pozitiv”

Prej tvteuta14:17, 20 Qershor 2024

Për Malin e Zi, pas marrjes së Raportit pozitiv për përmbushjen e kritereve të përkohshme (IBAR), vijojnë ekzaminimet thelbësore institucionale, sepse shteti duhet të arrijë rezultate konkrete, para së gjithash në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, tha Aleanca Qytetare (GA).

Nga kjo organizatë joqeveritare (OJQ), thanë se Konferenca Ndërqeveritare që do të mbahet në Bruksel më 26 qershor, në të cilën duhet të miratohet IBAR, është një konfirmim se Mali i Zi ka bërë një hap tjetër të rëndësishëm drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian.

“Megjithatë, për Malin e Zi ende nuk do të pasojnë provimet themelore institucionale, sepse në periudhën e ardhshme duhet të arrihen rezultate konkrete, para së gjithash në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar”, thuhet në njoftim.

Aleanca Qytetare tha se pas sprintit politik në të cilin, siç u tha, u miratuan ligje shumë të rëndësishme që trajtojnë zonat e përmendura si në kasetë, është koha për të vendosur vijën dhe përmes një procesi plotësisht gjithëpërfshirës, ​​siç premtuan përfaqësuesit e autoriteteve ekzekutive dhe legjislative, zbulojnë dhe plotësojnë të gjitha mangësitë e zgjidhjeve ligjore të miratuara.

“Çdo devijim i mundshëm nga axhenda e reformës nënkupton mungesën e rezultateve konkrete dhe mund të konsiderohet si një pengesë e drejtpërdrejtë e rrugës sonë në BE,” paralajmëroi AQ.

 

 

  • 1

    Radio