Aktuale Më shumë

Mali i Zi jep një kontribut të vazhdueshëm në bashkëpunimin rajonal

Prej tvteuta14:15, 20 Shtator 2023

Mali i Zi jep një kontribut të vazhdueshëm në bashkëpunimin rajonal, tha kryeministri dhe kreu i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Dritan Abazoviq.

Kështu tha Abazoviq gjatë një takimi me Sekretarin e Përgjithshëm të Unionit për Mesdheun Naser Kamel në Nju Jork.

“Bashkëpunimi i qëndrueshëm rajonal dhe marrëdhëniet e mira fqinjësore janë një nga prioritetet kryesore të politikës së jashtme të Malit të Zi. Ne jemi të gatshëm të marrim pjesë në të gjitha nismat që synojnë përfundimisht integrimin e vendeve të rajonit në Bashkimin Evropian”, tha Abazoviq.

Sipas njoftimit, ai tha gjithashtu se Mali i Zi do ta vlerësonte shumë mbështetjen për kandidaturën e paraqitur nga Budva-Boka për titullin Kryeqytet i Kulturës Evropiane në vitin 2028.

“Mali i Zi mirëpret të gjitha mundësitë për zhvillimin e ardhshëm të bashkëpunimit dhe iniciativave në periudhën e ardhshme, me fokus në veprimet e përbashkëta, veçanërisht për iniciativën që ka të bëjë me emërimin e Kryeqytetit Kulturor të Mesdheut 2025”, theksoi Abazoviq.

Ai kujtoi gjithashtu se Mali i Zi kryeson dy iniciativa rajonale (CEFTA – Marrëveshja e Tregtisë së Lirë të Evropës Qendrore dhe DPPI – Iniciativa për Përgatitjen dhe Parandalimin e Fatkeqësive për Evropën Juglindore), si dhe se së fundmi kemi përfunduar me sukses presidencën tonë njëvjeçare të procesit të bashkëpunimit të SEECP – Evropa Juglindore.

  • 1

    Radio