AKTUELNO Više

Luiđ Škrelja: Od kad ste vi ministar  I selo je postalo “nemanje”

Prej tvteuta22:28 9 Decembar 2021

Na danasnjoj sjednici Skupstine Crne Gore tokom interpelacije za pretresanje pitanja u vodjenju politike Vlade u oblasti poljoprivrede   vodile su se  veoma burne diskusije prema Ministru poljoprivrede, sumarstva I vodoprivrede Aleksandra Stijovic.

Poslanik Luiđ Škrelja je kritikovao ministra Stijovića za  nekorektno ponasanje prema poslanicima. “Nedoliči jednom ministru koji je uvažen I izabran u ovom domu da se tako ponašate. Dok mi postavljamo pitanja vi telefonirate, nešto u sebi pričate, nijedan konkretan odgovor nego sa injorancijom gledas prema onom sto nas boli, boli sredinu iz koje dolazimo, I umjesto da nadjemo zajednicki jezik I da te stvari rjesavamo, vi pokusavate da u neki  vid  pocjenjivate nase zahtjeve koji dolaze iz nasih sredina.

Gospodine ministre vi nijeste ni krivi ni duzni sto ste izabrani na toj funkciji, ali od kad ste vi ministar I selo je postalo “nemanje” jer ste unistili sve sto je bilo vrijedno kod poljoprivrednih proizvodjaca. Poljoprivrednici opstine Ulcinj ne doživljavaju vas kao čovjeka koji brine o njima. Vi za njih predstavljate covjeka  kojeg mogu da vide samo u crkvi kad se molite bogu, sto je dobro, jer  I treba da vam pomogne bog da zavrsite taj posao kako valja.

Vi nijeste ministar poljoprivrede, vi  ste danas pricali samo o sumarstvu, vi nijednu rijec o poljoprivredi nijeste rekli. Nijednu rijec o otkupu proizvoda, nijednu rijec o otkupu mandarina u Ulcinju, nijednu rijec o subvencijama u 2021.godinu koje nijeste platili. Nijedan novitet za opstinu Ulcinj, recimo fabriku voca I povrca.

Ja neznam jeste li našli za shodno da obilazite jednog poljoprivrednika u Opstini Ulcinj. Činjenica je da ste došli, jednom zvanično a drugi put 15 minuta da biste uradili neki posao za tvoje prijatelje u Budvi a to je da odnesete pijesak iz Ulcinja  u Jaz, to je bio vaš  jedini posao u Opstini Ulcinj, istakao je Škrelja.

Ilmir Lika/TV Teuta

  • 1

    Radio