POLITIKA Više

Lijep primjer međususjedne saradnje

Prej tvteuta13:42 11 Januar 2017

Ovih dana, od 04.januara kada su sve nadležne službe i organi dobili Upozorenje Direktorata za vanredne situacije o nastupajućim ekstremnim vremenskim nepogodama i kada  je polarna hladnoća zahvatila čitavu državu i donijela velike probleme u saobraćaju, vodosnabdijevanju i elektrosnabdijevanju  svuda, pa i u barskoj opštini, bilježimo jedan lijep primjer međuopštinske saradnje.

JP Komunalne djelatnosti iz Ulcinja pomoglo je i mještanima Mrkojevića na poboljšanju stanja saobraćajnica. Ne samo da su blagovremeno, profesionalno i odgovorno izvršavali svoje obaveze na svim lokalnim i regionalnim putevima Ulcinjske opštine, već su, kada su im to dozvolili uslovi na terenu  i mogućnosti,  pomagali i na lokalnim putevima u Pečuricama.

Direktor JP komunalne djelatnosti gospodin Skender Kalezić svakodnevno je bio na terenu i rukovodio akcijama čišćenja saobraćajnica i posipanja istih solju, u uslovima velike hladnoće, orkanskih vjetrova i snježnih mećava.  Prioriteti čišćenja i održavanja puteva   utvrđivali su se  u saradnji i koordinaciji sa Direktoratom za vanredne situacije i preduzećem Crnagoraput.

A za pomoć susjedima ne misli da je učinio nešto posebno i veliko. U Direktoratu za vanredne situacije-Područna jedinica Bar smatraju da ovaj primjer ljudske i profesionalne saradnje treba doći do šire javnosti.

 

 

 

Tekst sačinila,

Načelnica PJ Bar,

Mr.Pera Pavlica-Dragišić

 

  • 1

    Radio