Sociale Më shumë

Ligji i ri: Patentat nuk do të merren,burg për abuzim me alkool dhe tejkalim të shpjetësisë

Prej tvteuta16:00, 24 Janar 2019

Propozim ligji i ri për sigurinë në komunikacion, të cilin e ka përgatitur Drejtoria e policisë, parashikon disa ndryshime thelbësore të cilat thonë ata kanë për qëllim të rrisin sigurinë e pjesmarrësve në komunikacion. Sipas këtij propozim ligji, për ata që drejtojnë automjetet me nivel më të lartë alkooli se e lejuara dhe shpejtësi të tepruar,parashikohet burgim, kurse do të ketë edhe rritje të gjobave për shkeljet e tjera. Patentat nuk do të sekuestrohen siç ka qenë rasti deri tani, por me vednim gjygjsor drejtuesit mund ti ndalohet përdorimi i automjetit për një kohë të caktuar.

  • 1

    Radio