AKTUELNO Više

Lekić počeo razgovore sa liderima parlamentarne većine

Prej tvteuta13:21 4 Januar 2023

Mandatar Miodrag Lekić počeo je danas u Skupštini pregovore za sastav nove vlade sa predstavnicima parlamentarne većine.

Sastanku prisustvuju premijer u tehničkom mandatu i lider GP URA Dritan Abazović, ministraka i funkcionerka URE Ana Novaković Đurović, lideri DF-a Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević, lider SNP-a Vladimir Joković, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, kao i lideri Radničke partije, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore Maksim Vučinić, Marko Milačić i Goran Danilović, te lider CIVIS-a Srđan Pavićević.

Kako je ranije najavljeno, na sastanku će biti riječi o sastavu vlade i dinamici njenog formiranja.

Podsjećamo, parlamentarna većina proglasila je 29. decembra Miodraga Lekića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore na osnovu izmjena Zakona o predsjedniku.

Lekić je ranije kazao da je moguće da će Vlada biti formirana do 20. januara.

Nakon što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da proglasi mandatara, Skupština je konstovala da Đukanović nije postupio u skladu sa ustavom i zakonom te su se, kako je kazala predsjednica Parlamenta Danijela Đurović, stekli uslovi da se primijeni izmijenjeni Zakon o predsjedniku i Lekić proglasi mandatarom jer ima podršku većine.

  • 1

    Radio