AKTUELNO Više

„Lekić ima našu podršku, bez sektora bezbjednosti i spoljne politike dogovora nema“

Prej tvteuta22:06 19 Septembar 2022

Premijer u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da predloženi mandatar Miodrag Lekić ima njihovu podršku, i da je optimista da će nova vlada biti formirana. On je novinarima nakon sastanaka u Stejt Dipartmentu rekao da je Crna Gora bliža formiranju nove vlade nego juče, a sjutra će možda biti još bliža.

On je izrazio uvjerenje da se svi drže već definisanog principa da „ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori“.

„Lekić ima naši podršku i vjerujem da će on bitu naoklonjen tome da ono što se dogovori to i bude impelentirano. Očekujem da će vlada biti formirana, ja sam uvijek optimista“, rekao je Abazović.

On je rekao da bezbjednosni sektor i spoljna politika moraju da budu dio dogovora.

„Bez toga dogovora nema, mislim na sankcije Rusiji“, naglasio je Abazović.

Po njegovom sudu, ko go bio dio nove vlade, pa i DF, već utvrđeni spoljnopolitički kurs države nije i neće biti dovede u pitanje. Kako je rekao, URA će osigurati da dobro nasljeđe 43 Vlade ostane i u vremenu eventualne nove vlade.

On nije želio da detaljnije komentariše poruke američkih zvaničnika.

„Ne mogu da govorim u ime naših partnera. Ozbiljne države kao što su SAD prave partnerstva sa države. Prolaze vlade, države ne prolaze. Ono što je važno jeste da SAD ostaju naš partner i bitno je da budemo tu jedni za druge u ovim izazovnim vremenima“, konstatuje Abazović.

  • 1

    Radio