DRUŠTVO Više

Legende u suzama – večeras na programu TV Teuta djelić spektakla sa Male plaže

Prej tvteuta16:54 11 Novembar 2022

Teško je riječima opisati ono što se uživo moglo doživjeti na ulcinjskoj Maloj plaži, gdje je pedesetak legendi fudbala bivše Jugoslavije prisustvovalo okupljanju  o kojem će se dugo pričati. Toliko poznatih sportskih legendi jedan mali grad kao što je Ulcinj zasigurno dugo neće okupiti.

Posmatrali su Ulcinjani Ivana Gudelja, Mehmeda Baždarevića, Miodraga Kustudića, Miodraga Živaljevića, Stanislava Karasija, Dževada Prekazija, Faruka Hadžibegića, i mnoge mnoge druge legende splitskog „Hajduka“, „Želja“, „Sarajeva“, „Partizana“, „Crvene Zvezde“ i mnogih drugih šampionskih klubova bivše Jugoslavije.

„Zahvalio bih se ovim divnim ljudima, prvi put sam ovdje i doživjeti od svakog pojedinca takve emocije i ljubav, to je nešto fantastično. Toliko puno ljudi sa istim emocijama, ovo je jedan doživljaj. Hvala legendama koje su došle iz čitave Evrope. Mislim da je ovo zaista teško ponoviti, ali kada postoji ovakva energija – ništa nije nemoguće“, kazao je za Televiziju Teuta legendarni Ivan Gudelj, koji je u Ulcinj došao da promoviše svoj biografski film i knjigu o svojoj životnoj priči.

Legendarni Milojko Pantić, višedecenijska ikona sportskog novinarstva u Jugoslaviji, gotovo u suzama , opisao je kako je to bilo danas.

„Emocije su takve da bih zaplakao, doživeo sam nešto što u pedeset godina novinarske karijere nisam mogao da zamislim da to postoji, da postoji narod kao što su Ulcinjani, čovjek poput Pavla Pepđonovića, hvala Pavlu, hvala građanima Ulcinja na svemu“, poručio je legendarni Pantić.

Više sa spektakularne sportske manifestacije „Ivanova ulcinjska igra“, pogledajte u večerašnjoj „Hronici Ulcinja“, od 20 i 30.

  • 1

    Radio