SPORT Više

Legende fudbala oduševljene Ulcinjom i organizacijom „Mundijala prijateljstva“

Prej tvteuta10:12 27 Novembar 2023

Na Maloj plazi juče je svečano otpočeo drugi po redu sportski spektakl „Ulcinjski mundijal prijateljstva“, koji je ove godine okupio više od 120 legendarnih sportista, najviše fudbalera iz bivše Jugoslavije, ali i drugih sportista.

Događaj je protekao uz brojna prisjećanja na prošla vremena, neke sjajne sportske trenutke koji su obilježili jugoslovenski fudbal, dok su neke od zvijezda ovogodišnjeg Mundijala u Ulcinju bili Mirsad Fazlagić, Zoran Moka Slavnić, Dejan Savićević, Stanislav Karasi, Mehmed Baždarević, Damir Čakar, Miloš Đelmaš, Faruk Hadžibegić, Ljubomir Radanović, Bajro Župić, Davor Jozić, Ivan Klasnić i mnogi drugi.

Novinari Nebojša Šofranac i Goran Radević prozivali su pojedinačno i grupno fudbalere  koji su 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog vijeka igrali za najpoznatije i najeminentnije klubove u regionu – „Partizan“, „Crvena zvezda“, „Rad“, „Hajduk“, „Željezničar“, „Budućnost“ i mnoge druge. Događaj je svečano otvorio predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari, ali i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

Spektakl na Maloj plaži uveličalo je i donošenje najveće džezve na svijetu, iz koje se specijalno za „Mundijal prijateljstva“služila  kafa za sve posjetioce.

Na Maloj plaži sijala se najveća džezva na svijetu

Sinoć je u sali Centra za kulturu prikazan i dokumentarni film o legendarnom hrvatskom treneru Miroslavu Ćiru Blaževiću, dok je za večeras zakazano premijerno prikazivanje dokumentarnog filma crnogorskog novinara Milutina Grgura „Više od igre, više od života.“

sa „prozivanja“ učesnika „Mundijala“

Organizatori ovog događaja su Opština Ulcinj i Turistička organizacija Ulcinj, ali i brojni privrednici, hotelijeri, i prijatelji sporta.

  • 1

    Radio