SliderMN Više

Lažnim prikazivanjem činjenica prodao tuđe zemljište stranom državljaninu za skoro 110.000 eura

Prej tvteuta15:23 12 Avgust 2022

Službenici Uprave policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R (48) i A.R. (21), oboje iz Ulcinja zbog sumnje da su izvršili krivična djela falsifikovanje isprave i prevara.

Navedena djela su izvršena tokom septembra i oktobra 2014, kupoprodajom nepokretnosti – 1.500 m2  sa građevinskim objektom, na način što je M.R., lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, doveo u zabludu stranog državljanina u pogledu identiteta predstavljenih nepokretnosti, te ga tako naveli da na svoju štetu osumnjičenom M.R. isplati iznos od ukupno 107.000 evra.

Policija je postupala po prijavi stranog državljanina od 18. jula 2022. godine, u kojoj je naveo da je od M.R. kupio navedeno zemljište i građevinski objekat, te da je dolaskom na lokaciju zatekao radnike koje izvode radove na uređenju petospratnog objekta, a za koje je kao izvođač naveden M.R.

U odnosu na navedenu prijavu policija je preduzela niz aktivnosti i došla do sumnje da je M.R. predmetno zemljište koje je evidentirano kao svojina Crne Gore, i posebne djelove koji su evidentirani kao svojima A.R. tokom 2021. godine, lažnim prikazivanjem činjenica doveo kupca u zabludu u pogledu identiteta predmetne kupoprodaje, na koji način je protivpravno stekao imovinsku koristi u iznosu od 107.000 eura.

  • 1

    Radio