HRONIKA Više

Lažna vijest se širi Vajberom: Pokušaj stvaranja panike i straha kod građana Crne Gore

Prej tvteuta10:26 26 Februar 2022

Putem Vajbera, sa ciljem podizanja panike, namjerno se plasira i širi lažna vijest u kojoj se navodi da su određeni pripadnici Uprave policije (UP) dobili instrukcije iz Beograda i da planiraju otkazivanje poslušnosti budućoj manjinskoj vladi, saopšteno je  iz Digitalnog forenzičkog centra DFC.

“Takođe, navodi se i da će ukoliko Demokratski front i Demokrate uspješno izvedu narod na ulice, Miloš Rakonjac v.d. pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene, Petar Knežević komandant Protiv- terorističke jedinice (PTJ) i Nikola Prodanović mlađi policijski inspektor u PTJ stati na stranu naroda”, navode iz DFC-a.

Dodaje se da će demonstracije protiv nove vlade biti pretvorene u rušilačke, a da će PTJ i mnoge strukture MUP-a, kao i vojni vrh, po već razrađenom scenariju, otkazati poslušnost i sa ubačenim elementima pokušati da zauzmu ključne institucije.

“Cilj ove lažne vijesti je podizanje panike i diskreditacija Uprave policije. Alarmantna i netačna “upozorenja” imaju za cilj stvaranje pometnje, doprinose daljem širenju i pospješivanju tenzija i zabrinutosti kod građana, u ovako delikatnom momentu za crnogorsku i svjetsku javnost”, upozoravaju iz DFC-a.

Pozivaju sve one koji dobiju ovu poruku da je ne šire dalje i na taj način ne doprinose jačanju uznemirenosti među građanima Crne Gore.

“Ponavljamo da se radi o namjerno plasiranoj lažnoj vijesti, sa ciljem izazivanja panike kod građana i diskreditacije jedne od ključnih institucija sistema”, zaključuju u DFC-u.

  • 1

    Radio