SliderMN Više

Kurti dobio pristup tajnim podacima uprkos negativnim provjerama

Prej tvteuta09:57 29 Decembar 2022

POBJEDA – Generalni inspektor u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Artan Kurti dobio je pristup tajnim podacima iako je i ponovljena provjera njegove podobnosti bila negativna, saznaje Pobjeda. Provjere su rađene u Podgorici i Ulcinju i ovih dana su okončane. Rezultat je opet bio negativan po Kurtija. Iz oba grada stigla je ocjena da je nepodoban, iz istih razloga kao što je urađena prva provjera.

Cijenu je, za sada, platio načelnik ulcinjske tajne službe E. M. kojeg je Milić, odnosno Kurti, smijenio čim je dostavio procjenu. Na odluku, navode neimenovani izvori Pobjede, nije uticala ni činjenica da je E. M. drug Kurtijevog brata.

“Odluka da se ponovo radi bezbjednosna procjena za Kurtija bila nezakonita, kao što je nezakonito dobio i službenu legitimaciju, ali i pristup tajnim podacima”, kažu izvori Pobjede iz ANB-a.

Pobjeda piše da je Kurti, čovjek od velikog povjerenja odlazećeg premijera Dritana Abazovića, suštinski rukovodi ANB-om od kada je na njeno čelo, 8. oktobra, postavljen Boris Bato Milić.

  • 1

    Radio