TURIZAM @sr Više

Kukalj:“Činimo se kako bi u ovim okolnostima obogatili turističku ponudu Bara“

Prej tvteuta18:28 8 Avgust 2020

Bar kao najveća primorska opština koja dijeli sudbinu drugih turističkih mjesta u Crnoj Gori itekako je osjetila posljedice loše sezone i pandemije. Direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj kazao je da se uprkos padu od 90% posjećenosti u odnosu na prošlu godinu, u ovoj instituciji trude da obogate ponudu i poboljšaju turističku infrastrukturu, kako za ovu tako i za naredne godine.

„Bilo da se radi o hotelijerima, privatnom smještaju, turističkim agencijama, manje – više svi se nalaze u istom problemu. Tako i Turistička organizacija, s obzirom na manji priliv turista ostvaruje manje prihode od boravišne i drugih taksi od kojih se finansiramo. Situacija je takva da moramo napraviti kvalitetan oslonac za 2021. godinu“, kazao je Kukalj.

U petak je predstavljena turistička mapa koja predstavlja jedan od najvećih barskih maslinjaka – Džidžarin i atrakcije centra grada. Pored ove, u planu su i druge aktivnosti I projekti kako za domaće tako I za inostrano tržište , kojima u Turističkoj organizaciji Bara žele da obogate ponudu grada. Na čekanju su I nekoliko manifestacija koje se svake godine održavaju u Baru, koje su ove godine pod znakom pitanja.

“Bez obzira što je stanje sa granicama takvo kakvo jeste, smatramo da je neophodno da budemo prisutni I na tim tržištima, jer će prije ili kasnije doći do otvaranja granica, turisti će krenuti da putuju I mislim da će im Bar biti jedna od destinacija odmora. Kako vidim već imamo neke najave, da ćemo u narednom periodu imati nešto više gostiju, ali svakako ne kao prošle godine”, ocjenjuje Kukalj.

Trenutno u Baru boravi oko 2200 gostiju, oko 470 domaćih gostiju, dok preostali broj od oko 1700 čine gosti iz inostranstva. Kukalj je ipak izrazio zadovoljstvo što se na teritoriji Bara iz vikenda u vikend bilježi porast gostiju, te vjeruje da se do kraja ljeta stanje može popraviti.

  • 1

    Radio