Aktuale Më shumë

Kryetari i Bashkisë së Nju Jorkut, Eric Adams, ka shpallur 12 Prillin si Ditën e Qendrës Kulturore Islame Shqiptare

Prej tvteuta19:28, 14 Maj 2022

Shkruan: Dr. Tahir Kukaj, Kapelan në Departamentin e policisë në New York dhe imam në Qendrën Kulturore Islame Shqiptare në Staten Island

Dëshiroj t’i përgëzoj udhëheqjen e Qendrës Kulturore Islame Shqiptare për punën e jashtëzakonshme që ata kanë bërë për më shumë se tre dekada të ekzistencës së saj – duke ofruar shërbime, ndihmë dhe mbështetje për komunitetin tonë në Staten Island, Nju Jork. Qyteti, dhe më gjerë. Qendra Kulturore Islame Shqiptare ka qenë një forcë për të mirën e përbashkët, mirëkuptimin dhe respektin e ndërsjellë në Staten Island, duke promovuar paqen dhe bashkëpunimin midis grupeve dhe etnive të ndryshme fetare.

Gjatë Ramazanit, AICC ka organizuar darka iftari në baza ditore, duke ushqyer qindra njerëz çdo ditë. Për më tepër, AICC ka organizuar një darkë iftari ndërfetar, në të cilën ishin të pranishëm udhëheqës të shquar të klerit të NYC. Pjesëmarrës të rëndësishëm përfshinin Kardinalin Timothy Dolan, Rabin Joseph Potasnik, Rabin Mendy Mirocznik, Reverend Terry Troia dhe shumë zyrtarë, udhëheqës e organizata të zgjedhura fetare e qytetare.

Për fat të mirë, të gjitha të mirat dalin gjithmonë në dritë. Qofshin veprimet dhe iniciativat pozitive të një personi, grupi apo organizate, rezultatet pozitive gjithmonë shkëlqejnë. AICC ka punuar pa u lodhur për të përfituar jo vetëm komunitetin e vet, por edhe komunitetet fqinje.

Kjo nuk ka kaluar pa u vënë re. Kryetari i Bashkisë së Nju Jorkut, Eric Adams, ka shpallur 12 Prillin si Ditën e Qendrës Kulturore Islame Shqiptare. Ky është një gjest madhështor që nxjerr në pah ndikimin pozitiv të komunitetit shqiptar në përpjekjet e tyre vetëmohuese për të mirën e njerëzimit. Ky është një akt ekskluziv që shpreh thellësinë e akteve konstruktive dhe produktive të AICC për të ndihmuar me gjithë zemër dhe për të krijuar progres.

Dëshiroj të shpreh falënderimet dhe mirënjohjen time më të thellë për kryetarin tonë të nderuar, Eric Adams, që nderoi komunitetin tonë me një shpallje kaq madhështore, duke e bërë 12 Prillin një rast të rëndësishëm për Qendrën Kulturore Islame Shqiptare. Kjo është një datë që do të shënohet përgjithmonë në libra si një datë në të cilën AICC u njoh vërtet për përpjekjet e saj.

Përfitoj nga rasti të përgëzoj edhe anëtarët e bordit të AICC-së: Presidentin, Dr. Dhulkarnejn Vardari, Imam Ferid Bedrollin, Sekretarin, si dhe gjithë Komunitetin Shqiptar në rajonin e NYC dhe më gjerë, pa të cilët kjo nuk do të ishte e mundur.

Kur komunitetet ndërfetare bashkëpunojnë me njëri-tjetrin në respekt dhe nderim të ndërsjellë, ne ndihmojmë në krijimin e një bote në të cilën paqja dhe harmonia nuk janë vetëm ëndrra, por një realitet i gjallë.

  • 1

    Radio