Aktuale Më shumë

Kryeministri nga LQ URA, Zëvendëskryeministrat nga SNP dhe PB

Prej tvteuta15:07, 26 Shkurt 2022

Përfaqësuesit e Lëvizjes Qytetare URA, SNP dhe partitë e pakicave arritën një marrëveshje në parim që LQ URA do të mbajë postin e kryeministrit në qeverinë e pakicës dhe posti i zëvendëskryeministrit do t’i kalojë SNP-së dhe Partisë Boshnjake.

Siç merr vesh jozyrtarisht Televizioni i Malit të Zi, është diskutuar edhe që SNP-ja do të ketë resorset e financave, shëndetësisë, bujqësisë, arsimit dhe një dikaster tjetër, si dhe pozitën e kreut të Kuvendit.

Partitë e pakicave duhet të mbulojnë Ministrinë e Investimeve Kapitale, Shoqërisë Informative, të Drejtave të Njeriut dhe Punës dhe Mirëqenies Sociale. Është gjithashtu një opsion që ministri i jashtëm i ardhshëm të jetë diplomat karriere.

Në pushtetin e ri ekzekutiv, sipas marrëveshjes në parim, një pjesë e karriges do t’u lihej personaliteteve jopartiake.

Në strukturën përfundimtare, qeveria do të kishte 18 departamente dhe tre nënkryetarë.

Kujtojmë se dje presidenti Millo Gjukanoviq ka nisur konsultimet për mandatarin për përbërjen e qeverisë së re me partitë politike. Ato pritet të rifillojnë më së voni të hënën.

  • 1

    Radio