Rajoni/Bota Më shumë

Kriza Ruso-Ukrainase: Mbretëria e Bashkuar dërgon armë për të mbrojtur Ukrainën, thotë sekretari i mbrojtjes Ben Wellace

Prej tvteuta11:40, 18 Janar 2022

Britania furnizon Ukrainën me armatim anti-tank për distanca të shkurta pasi Russia shperngul mbi 100 000 ushtar në kufi me Ukrainën. Wellace tha se ka arsye për shqetësim mbasi trupat ç’do minut mund të përdoren për sulm ndaj Ukrainës. Rusia mohon këtë fakt dhe thotë se nuk ka asnjë qëllim sulmi dhe akuzon perëndimin për vendime agresive. Wellace reagon dhe thotë se nuk ka arsye për shqetësim nga ana ruse.

Armatimet jan vetëm për qëllime mbrojtëse dhe për distance të shkurta dhe se Ukraina ka të drejtë të mbrojë kufijt e vet. Po ashtu Wellace thotë se ne nuk kemi qëllime armiqsore me Rusinë, ne dëshirojmë të kemi marëdhënije shoqërore dhe se është vendimi i Putinit se a do të zgjedhë diplomacy dhe dialog apo konflikt me pasoja.

Ambasdori ukrainas në Mbretërinë e Bahkuar Vadym Prystaiko i mirëpret ndihmat nga Mbretëria e Bashkuar dhe potencon faktin se problem më i madh i Ukrainës është fakti se nuk janë anëtar të NATO-s dhe për momentin po ballafaqohen me ushtrinë më të madhe në Europeë.

  • 1

    Radio