POLITIKA Više

Krivokapićev sastav Vlade razočaravajući, manjine morale biti uključene

Prej tvteuta14:14 30 Novembar 2020

U koncepcijskom smislu  i u kadrovskoj strukturi predložene Vlade mandatara Zdravka Krivokapića taj koncept je razočaravajući, ocijenio je direktor Društva za istraživanja politike i političke teorije prof. dr Vladimir Pavićević. On je za Televiziju Teuta ocijenio da je mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić potrošio previše vremena, i da je momenat na koji se čekao 30. avgusta zahtijevao efikasnost osobe koja je  postavljena za mandatara.
„Imajući u vidu kakvo nasljeđe imamo nakon trodecenijske vladavine DPS-a i trenutnu epidemiološku situaciju, umjesto da je mandatar uzeo u obzir i strpljenje građana koji su glasali za promjene, on je rastegao čitavi proces i mi ćemo tek početkom decembra imati sjednicu Skupštine i  čuti njegov ekspoze“, kazao je Pavićević.
On je, reagujući na nedavna dešavanja oko izbora ministara za resor odbrane, kazao da se mandatarova mišljenja i stavovi, mijenjaju iz minuta u minut, i da to odaje utisak njegove neozbiljnosti oko sastavljanja Vlade.
„Krivokapić je u ova tri mjeseca lutao, od političke preko ekspertske Vlade.  On je za puni politički legitimet,  pored tanke podrške od 41 poslanika, morao da  uključi i predstavnike svih  manjina, sa kojima mi vjekovima živimo zajedno. Morao je obezbijediti da i njihovi poslanici podrže njegovu Vladu, i da ih adekvatno uključi u sve političke procese“, poručio je Pavićević.

  • 1

    Radio