Krivične prijave protiv dva ljekara u Ulcinju

Prej tvteuta10:33 20 Septembar 2021

Službenici Uprave policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnijeli krivične prijave protiv dva ljekara.

Krivična prijava je podnijeta protiv J.I. (65) iz Republike Srbije stalno nastanjenog u Baru po zanimanju ljekar specijalista urolog zaposlen u Opštoj bolnici Bar zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom djelatnošću. On je ovo djelo izvršio na način što je, kako se sumnja, bez dozvole nadležnog organa obavljao ljekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambunati koja se nalazi u naselju HTP Ulcinjska rivijera – turističko naselje Ada Bojana.

Takođe, policija je krivičnu prijavu podnijela i protiv I.J. (59) iz Bara po zanimanju ljekar internista zaposlen u Domu zdravlja „Bogdan Vujošević“ u Ulcinju, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom djelatnošću u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave – neovlašćena upotreba pravog pečata ili znaka.

I.J. je djelo koje mu se stavlja na teret izvršio tako što je, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bez dozvole nadležnog organa obavljao ljekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambulanti koja se nalazi u naselju Velika plaža a kojom prilikom je koristio original obrasce i pečate JU Dom zdravlja Ulcinj.

  • 1

    Radio