Krivične i prekršajne prijave u Ulcinju protiv pet osoba zbog narkotika

Prej tvteuta15:34 19 Avgust 2021

Službenici Uprave policije u Ulcinju su, preduzimajući aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe narkotika, u dvije odvojene aktivnosti dvije osobe lišili slobode zbog krivičnih djela a tri zbog prekršaja učinjenih u vezi sa zloupotrebom opojnih droga.

Pripadnici policije su legitimisali i kontrolisali tri lica u Ulcinju, kojom prilikom su kod E.L. (21) iz Plava pronašli tri pvc pakovanja marihuane za koju je izjavio da je kupio od E.C. (19) iz Podgorice za iznos od 22 eura. Policija je potom kod E.C. pronašla jedno pvc pakovanje sa sadržajem marihuane. O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se E.C. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je izvršila kontrole više lica u kampovina na ušću rijeke Bojane. Kontrolom S.M. (23) iz Republike Srbije pronašla skoro 40 grama marihuane i pakovanje sa opijatom „magične pečurke“. On je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje opojnih droga.

Zbog izvršenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga policija je lišila slobode R.M.J. (25) iz Mađarske, M.J. (24) iz Republike Srbije i S.V. (26) iz Republike Srbije.

Policija je kontolom ovih lica našla određene količine opojne droge marihuana.

  • 1

    Radio