SliderMN Više

Krivična prijava protiv Ulcinjanina, u kući pronađeni oružje i municija

Prej tvteuta14:41 21 Januar 2024

Ulcinjska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv 57-godišnjeg A.C. iz tog grada u čijoj kući je pretresom pronađeno više komada oružja i municije, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su postupajući po naredbi Osnovnog suda u Ulcinju izvršili pretres porodične kuće i drugih prostorija koje koristi A.C. (57) iz Ulcinja, u mjestu Sukobin.

– Tom prilikom policija pronašla i oduzela pištolj marke Zastava M57, kalibra 7.62 mm sa oružim listom, uz okvir i pet komada municije u njemu, zatim dva komada pištoljske municije kalibra 9 mm, dva komada municije kalibra 22 mm, revolver, lovačku pušku, 135 čepova za ručno punjenje municije” – navodi se u saopštenju.

 

Pronađeno je i 65 komada lovačke municije kalibra 12 mm.

 

– Zatim, jedno pvc pakovanje i kutija sa sadržajem materije za koju se sumnja da je barut, 115 komada praznih patrona za lovačku pušku, tri kutije sa 260 komada kapisli za lovačku pušku, pribor za punjenje lovačke municije, 40 komada municije kalibra 7,92×57 – kazali su iz policije.

 

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju.

– On je kvalifikovao krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, te je po njegovom nalogu protiv A.C. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku – navodi se u saopštenju.

  • 1

    Radio