KULTURA Više

Krenula dvonedjeljna kampanja za borbu protiv nasilja nad ženama

Prej tvteuta13:28 25 Novembar 2016

Šesnaestodnevna kampanja „16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama“ otpočela je danas. Kampanja koju organizuje SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, SOS Berane i SOS Ulcinj i time se pridružuju  svjetskoj kampanji protiv nasilja nad ženama.

„16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je globalna, svjetska kampanja koju obilježavaju organizacije, institucije, pojedinci i pojedinke u preko 100 država svijeta. Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Kampanja je vrijeme da se podstaknu akcije za okončanje nasilja nad ženama i djevojkama širom svijeta. Ove godine, kampanja snažno naglašava potrebu za održivim finansiranjem aktivnosti koje imaju za cilj okončanje nasilja nad ženama i djevojčicama. SOS telefoni za žene i djecu žrtve nasilja iz Podgorica, Berana i Ulcinja, ove godine kampanju sprovode uz podršku i finansiranje Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. Kampanja će obuhvatiti niz aktivnosti okrenutih ka donosiocima odluka, a koje će se sprovesti pod okriljem projekta „Zaštita od rodno zasnovanog nasilja – uslov demokratije i vladavine prava“, stoji u saopštenju ovih nevladinih udruženja.

  • 1

    Radio