SPORT Više

Kraja šampionka Balkana, tri medalje za državu i klub

Prej tvteuta14:58 27 Novembar 2023

TAEKWONDO BALKANSKO PRVENSTVO 2023.

Tokom proteklog vikenda, 24-25.11.2023.god. u Sarajevu je održano Balkansko prvenstvo u olimpijskom sportu taekwondo. Ovo prvenstvo okupilo je preko 1200 sportista iz 13 balkanskih zemalja.

U sastavu reprezentacije Crne Gore bilo je i deset takmičara iz Taekwondo kluba “Ulcinj”. Takmičari iz Ulcinja dali su doprinos za Crnu Goru, grad Ulcinj i klub sa 3 balkanske medalje. Jedna zlatna, jedna srebrna i jedna bronzana. Takmičarka Sara Kraja proglašena je za prvakinju Balkana za 2023. godinu u kategoriji juniorki -59 kg, osvojivši zlatnu medalju u kojoj je uspjela pobijediti u 5 mečeva. Pionir Denis Čobović, koji je osvojio srebrnu medalju, proglašen je za vicešampiona Balkana. Treća medalja Balkana za takmičare iz Ulcinja pripala je seniorki Amri Dushku, koja je osvojila bronzanu medalju.

Takmičarka Arta Ismailaga, veoma dobro pripremljena takmičarka, trebalo je da učestvuje u sastavu Crnogorske reprezentacije, ali nije uspjela zbog povrede koju je zadobila na turniru u Tirani, zbog koje je ostala van Balkanskog prvenstva. Još jedan veoma važan međunarodni uspjeh za sport Taekwondo Ulcinj.

Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su doprinijeli ovom rezultatu.

Tkd Ulcinj, 27.11.2023 Fikret Dushku, prof.

  • 1

    Radio