AKTUELNO Više

Krađe u Ulcinju nijesu povezane, građani da budu na oprezu

Prej tvteuta14:26 19 Novembar 2021

Službenici Uprave policije su u Ulcinju rasvijetlili tri imovinska delikta počinjena na teritoriji ovog grada. Zbog krivičnog djela oduzimanje vozila slobode je lišen M.Ž. (37) iz Republike Srbije, a osim toga, ulcinjska policija je rasvijetlila i dvije krađe zbog kojih će krivično odgovarati A.L. (52) iz Ulcinja i E.M (33) iz Republike Albanije. Iako su ova tri djela počinjena u kratkom roku, rukovodilac kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Blažo Ćetković kaže da ova djela nijesu povezana.

„Zadnja 3-4 dana imali smo tri krivična djela, gdje je jedno lice oduzelo motorno vozilo od našeg sugrađanina i brzom reakcijom policije lice je uhvaćeno i privedeno nadležnom tužiocu. U drugom slučaju, naš državljanin je otuđio bankovnu karticu našem sugrađaninu i sa nje podigao određenu količinu novca, ali je i to brzo riješeno i podnešena je krivična prijava. Treći slučaj se desio prije dva dana, kada je jedno lice sa Kosova iskoristilo nepažnju vlasnika jednog lokala u centru grada, ušlo kroz prozor i otuđilo određenu količinu novca iz kase jednog aparata,  ali smo i tu  nakon prijave brzo reagovali i rasvijetlili to djelo koje je priznalo to krivično djelo“, kazao je Ćetković, dodavši da su djela izvršena u kratkom periodu i da, iako upućuju da su povezana to ipak nijesu.

Pripadnici policije vrše redovne kontrole stranih lica, koja u Ulcinju uglavnom borave zbog posla, ali se među njima nerijetko nađu i oni koji u Ulcinj dolaze kako bi izvršili neko krivično djelo,te se potvrđuju sumnje građana da uglavnom strana lica vrše otimanje imovine i krađe  u Ulcinju. Ipak, iz policije sugerišu građanima da budu na oprezu i smatraju da nëma razloga za zabrinutost.

Od ponedjeljka su na snazi i nove epidemiološke mjere, a policija će, kako je najavljeno kontrolisati poštovanje tih mjera, te se još jednom skreće apel građanima da poštuju sve mjere nadležnih organa, a posebno će se pratiti i poštovanje mjera u ugostiteljskim i drugim privrednim objektima.

S. Vukčević

  • 1

    Radio