SliderMN Više

Ulcinj: Kosovskog državljanina sumnjiče da je silovao suprugu i njenu kćerku

Prej tvteuta08:45 1 Mart 2023

Kosovskom državljaninu R. V. nastanjenom u Ulcinju sudiće se zbog silovanja vanbračne supruge i njene šesnaestogodišnje ćerke, koja je ostala u drugom stanju.

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv R. V. za produženo krivično djelo silovanje i dva krivična djela nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.

R. V. se tereti da je duže od godine više puta prinudio šesnaestogodišnjakinju na obljubu, što je za posljedicu imalo trudnoću. U istom periodu od juna 2021. do kraja avgusta prošle godine, takođe uz prijetnje, više puta je silovao i majku djevojčice – njegovu vanbračnu suprugu.

Prema navodima optužnice, R. V. je djevojčici i njenoj majci u više navrata prijetio da će ih pobiti ukoliko šesnaestogodišnjakinja odbije da ima seksualne odnose sa njim.

– Iz straha za svoj i živote svoje majke i braće, maloljetnica je ostvarivala seksualne odnose sa R. V. koji je u određenim prilikama udarao po glavi i tijelu govoreći joj kako da ga seksualno zadovoljava – navodi se u optužnici.

Optuženi je djevojčici prijetio da ne smije da ga ostavi jer će joj, u protivnom, izvaditi oko, slomiti joj ruke i noge ili ubiti.

– Govorio joj je da želi s njom da ima dijete, što je i ostvario seksualnim odnosom koji je za posljedicu imao trudnoću maloljetnice – navodi se u optužnici.

U istom periodu majka djevojčice je pod prisilom morala seksualno da zadovoljava R. V.

Maloljetnica i njena majka eskalaciju nasilja R. V. doživjele su prošlog ljeta (u periodu od 20. juna do 31. avgusta 2022. godine) kada ih je u više navrata pesnicama tukao po glavi i tijelu. Najžešće nasilje pretrpjele su posljednjih dana avgusta prošle godine kada ih je R. V. u bijesu bacao na pod i držeći ih za kosu vukao po podu.

Maloljetnicu je tom prilikom udario i stolicom u leđa.

Posljednjeg dana avgusta prošle godine, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, R. V. je na ulici, u blizini zelene pijace u Ulcinju, vanbračnu suprugu uhvatio za ruku, počeo da je davi, a zatim ju je odgurnuo.

Pošto je žrtva pala na tlo, R. V. je nastavio da je šutira po glavi i tijelu.

Prilikom pregleda ljekari su kod majke i ćerke konstatovali lakše tjelesne povrede, krvave podlive u predjelu očiju, po tijelu i krvave ogrebotine po cijelom tijelu.

Djevojčici je od siline udaraca konstatovano suženje desnog oka.

R. V. je pred državnim tužiocem izjavio da je u Njemačkoj već osuđivan i da je robijao pet godina zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

On je kazao i da je razveden i otac šestoro djece.

Viši sud je R. V. nakon podizanja optužnice produžio pritvor u kojem se nalazi od početka septembra prošle godine.

Za produženo krivično djelo silovanje u Krivičnom zakoniku Crne Gore propisana je kazna zatvora od pet do petnaest godina zatvora, a za krivično djelo nasilje u porodici i porodičnoj zajednici, takođe u produženom trajanju, propisana je kazna zatvora od jedne do pet godina.

  • 1

    Radio