SPORT Više

Košarkaši „Škrljeva“ stigli na pripreme, u srijedu i petak prijateljski mečevi u Ulcinju

Prej tvteuta14:34 20 Septembar 2022

Zahvaljujući dugogodišnjem poznanstvu sa istaknutim ulcinjskim sportskim radnikom, humanitarcem i privrednikom Pavlom Pepđonovićem, hrvatski prvoligaški košarkaški klub „Škrljevo“ boravi narednih nekoliko dana na finalne pripreme u Ulcinju. Već po dolasku u naš grad, košarkaše ali i upravu očarala je ljubaznost, gostoprimstvo ali i odlični uslovi za obavljanje priprema.

„Oduševljeni smo prijemom, ovdje smo došli na poziv Pavla Pepđonovića i ovo je dogovor koji smo odavno planirali realizovati. Prihvaćeni smo i dočekani vrhunski, ljudi su nas oduševili i imamo odlične uslove za treninge“, kazao je za TV Teuta predsjednik kluba Vice Sep.

„Škrljevo“ je prvoligaš hrvatske košarkaške lige koja ponovo startuje 1. oktobra. Atmosfera u klubu je prema riječima i trenera i igrača pozitivna, a klub već u srijedu igra prvu od tri prijateljske utakmice,  i to sa crnogorskim prvoligašima Sutjeskom , Lovćenom i ekipom „Podgorice“.   Trener kluba Damir Rajković nakon dugo godina ponovo se vratio u Crnu Goru, i vjeruje da će njegova mlada ekipa u Crnoj Gori iskoristiti vrijeme da se u potpunosti pripremi za novu sezonu.

“ Danas smo startovali sa prvim treningom, to su mladi momci i znam da će im utakmice sa crnogorskim klubovima koristiti, znajući kvalitet crnogorske košarke i njihovu visoku rangiranost u ABA 1 i ABA 2 ligi. Očekujem da momci dožive jedno  veliko iskustvo. Mi uvijek igramo plej – of, to je mali klub ali rastemo iz godine u godinu, a ove godine smo dobili i novog sponzora, i očekujem da ćemo doći među prve četiri – pet ekipa u Hrvatskoj“, kazao je Rajković.

Mečevi sa Sutjeskom i Lovćenom igraju se u srijedu i petak u Sali gimnazije, oba sa početkom u 19 časova, dok se meč sa ekipom Podgorice igra u „Bemax areni“  24. septembra.

  • 1

    Radio