DRUŠTVO Više

Konkurs „Moć medijske pismenosti“: Nagrađeni đaci iz Bara i Ulcinja

Prej tvteuta08:56 21 Decembar 2022

Učenici tri barske i jedne osnovne škole iz Ulcinja osvojili su nagrade na javnom konkursu „Moć medijske pismenosti“ Agencije za elektronske medije Crne Gore i Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

„Učenički radovi predstavljaju kreativan i promišljen doprinos razumijevanju uticaja medijske pismenosti kod mladih (djece)“, navodi se u obrazloženju nagrada.

Iz ulcinjske O.š. „Boško Strugar“ nagrađeni su Katarina Franeta ( VII razred), specijalna nagrada u kategoriji literarnih radova, i Mladen Vlahović (VII razred) –specijalna nagrada u kategoriji literarnih radova, pod mentorstvom prof. Marka Radosavovića iz Bara.

Radove je procjenjivala stručna komisija u sastavu predstavnica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Milena Šćekić, članica Savjeta Agencije Andrijana Nikolić, rukovodilja Službe za opšte poslove i odnose sa javnošću Agencije Elvira Ceković i analitičar za obradu i upravljanje podacima Emir Ćosović.

Iz Bara, nagrađeni su učenici O.š. „Jugoslavija“ Danka Lončina (IX razred) –prva nagrada za likovni rad, mentorka prof.  Danijela Drobnjak, i Jovana Matić (VIII razred) –prva nagrada za literarni rad, mentorka prof. Biljana Vukmanović.

Iz O.š. „Kekec“ Stefan Savićević (VII razred) dobio je prvu nagradu za literarni rad, a Andrea Jelić i Anastasija Matović (VII razred) dobile su prva nagradu za literarno-ilustrativni rad , pod mentorstvom prof. Jelene Boričić. Šule Ucuncu (VII razred) iz O.š. „Anto Đedović“ pod mentorstvom prof. Ljiljane Milović osvojila je prvu nagrada u kategoriji video radova,

  • 1

    Radio