SliderMN Više

Konjević: Crnoj Gori ne treba ruska marionetska vlada, pitajte Abazovića zašto nije posjetio Kosovo

Prej tvteuta21:17 11 Septembar 2022

Dobije li Crna Gora novu Vladu u kojoj će biti ‘stara’ većina, biće to proruska vlast, ocijenio je ministar odbrane i potpredsjednik odlazeće Vlade Raško Konjević u intervjuu kosovski Reporteri.net .Naglasio je da ne zna zašto je odlazeći premijer Dritan Abazović dao prioritet posjetama Beogradu, i kazao da Abazovića treba pitati zašto nije posjetio Kosovo.

“Žao mi je što smo u ovih 14 godina izuzetno dobre bilateralne saradnje između Crne Gore i Kosova imali dvije godine prekida u posjetama crnogorskih Vladinih zvaničnika”, rekao je Konjević.

On je istakao da se nada da će njegova posjeta na nivou potpredsjednika dati dodatan impuls da i drugi visoki funkcioneri u izvršnoj vlasti obrate više pažnje na to kako planiraju svoje međunarodne aktivnosti i posjete.

“Ne znam zašto je premijer Abazović prioritet dao posjetama Beogradu, a ne ravnomjernoj regionalnoj saradnji. Za to, kao i za datum njegove eventualne posjete Kosovu, ćete morati da pitate njega”, poručio je Konjević.

Takođe, dodao je, žao mu je što Crna Gora nije iskoristila šansu da ubrza svoje evropske integracije, već je premijer dao prioritet rješavanju odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom, i to na štetu Crne Gore.

“Vezano za pitanje mogućnosti formiranja vlade od strane stare većine, samo ću reći da bismo u tom slučaju imali jasno pro ruski orjentisanu vladu i njene konstituente u državi koja je punopravna članica NATO-a. Crnoj Gori ne treba ruska marionetska vlada, već jasno pro evropski orjentisana, koja će to opredjeljenje pokazivati konkretnim djelima”, zaključio je Konjević.

  • 1

    Radio