Ekonomi Më shumë

Konferenca rajonale ne Tirane

Prej tvteuta23:48, 23 Shkurt 2015

Me 20 dhe 21 shkurt në Tiranë eshte mbajtur konferenca rajonale dy ditore mbi mbikëqyrjen parlamentare të buxhetit dhe financave në Ballkanin Perëndimor, ne te cilen kane marre pjese perfaqësues të parlamenteve të Shqipërisë, Kosovës, Malit te Zi Serbisë, Maqedonisë dhe Bosnje  e Hercegovinës.

Konferencen  rajonale e ka organizuar  Fondacioni Vestminster për Demokraci në bashkëpunim me Rrjetin e Komisioneve Parlamentare për Ekonomi, Financa dhe Integrimet Evropiane të Ballkanit Perëndimor.  Gjate sesionit te katert ne temen: Implementimi I kalimit buxhetor nga ai tradicional  ne buxhetin programor, me c rast panelist nga Kuvendi I Malit te Zi ishte Aleksander Damjanoviq. Gjate punimeve ne kete conference nga Kuvendi I Malit te Zi kane marre pjese edhe deputetet Genci Nimanbegu, Velko Zarubica dhe Allmer Kallac.

Pas perfundimit te Konferences jane miratuar edhe rekomandimet dhe perfundimet, te cilat I per buxhet, perforcimin e rolit te keshillave parlamentare ne implementimin e mbikqyrjes, tranzicionin nga tradicionalja ne program buxhetor si dhe ne fushen e revizionit shteteror.

  • 1

    Radio