Aktuale Më shumë

Komunat kërkojnë më tepër fonde

Prej tvteuta15:50, 12 Nëntor 2015

Bashkësia e komunave  kërkon nga Ministria e financave që në kuadër të ligjit të ri për financimet e pushteteve lokale, komunave tu lihet një përqindje më e madhe a të ardhurave nga tatimet.

Nga Bashkësia theksojnë se është i nevojshëm një ristrukturim i modelit të financimit të komunave, me qëllim fuqizimin e tyre financiar.

Me ligjin aktual, komunat kanë të drejtën e përfitimit prej 12% nga tatimi mbi të ardhurat personale, 80% nga tatimi për patundshmëri të, dhe 70% nga konçesionet e ndryshme.

  • 1

    Radio