AKTUELNO Više

Komunalne djelatnosti: „Slike na društvenim mrežama ne prikazuju pravo stanje u azilu“

Prej tvteuta14:52 14 Januar 2020

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije iz ulcinjskog azila za napuštene pse i pse lutalice koje su uzburkale domaću javnost. Prema tvrdnjama volonterke koja redovno posjećuje azil, stanje u kome su psi u azilu je poražavajuće. Prema tim navodima, psi su gotovo dva mjeseca bili bez vode a hrana koja im je obezbijeđena im se ne daje redovno. Veterinarski inspektor Čedomir Ziramov evidentirao je stanje u azilu, i prema njegovim konstatacijama, stanje nije onakvo kakvo se prikazuje na društvenim mrežama, ali da ima prostora za bolje uslove. 

Kamere televizije Teute izašle su na lice mjesta i uvjerile se u tvrdnje radnika i upravnika azila koji tvrde da su u azilu trenutno 43 psa, kao i da se svakodnevno dovode i ostavljaju novi, oboljeli psi, poput onih koji su uslikani prije par dana, a koji su u jako lošem zdravstvenom stanju. Iz azila tvrde da se psima pruža svakodnevna njega i pažnja, te osuđuju navode određenih, kako tvrde nevladinih organizacija i pojedinaca koji plasiraju netačne navode. 

„Svakodnevno primamo pse koji budu ostavljeni kod azila. To je slučaj i sa psima koji su uslikani prije par dana i koji su u jako lošem stanju. Oni će kao i drugi psi u azilu, koji su u dobrom stanju, biti tretirani i uhranjeni u skladu sa savjetima veterinara azila“, tvrde iz ovog skloništa. 

Pomoćnik direktora JKP „Komunalne djelatnosti Ulcinj“ Bećir Selaj kazao je da objavljene fotografije ne prikazuju pravu sliku činjeničnog stanja, te da se o zdravlju pasa brine veterinarska služba i troje zaposlenih.

„Pozivamo ovim putem sve građane da se slobodno uvjere u stanje pasa koji su u azilu i da nam pomognu u saradnji“, poručio je Selaj.

  • 1

    Radio