AKTUELNO Više

Koalicija ZA ZDRAVI ULCINJ: Većina političkih subjekata se nije bavila životnim problemima građana

Prej tvteuta14:13 1 Februar 2018

KOALICIJA ZA ZDRAVI ULCINJ-GRAĐANSKI HRABRO

SNP-DF-SLOBODNI GRAĐANI ULCINJA

  • februar 2018.)

 

Koalicija ZA ZDRAVI ULCINJ-GRAĐANSKI HRABRO SNP-DF-SLOBODNI GRAĐANI ULCINJA, konstatuje da se većina političkih subjekata u kampanji za izbore u Ulcinju nije bavila životnim problemima građana Ulcinja kojih ima mnogo.

Oni koji su držali vlast u Ulcinju proteklih skoro tri decenije, ponovo su akteri i ovih lokalnih izbora i ponovo su davali silna predizborna obećanja ili se pravdali za ona neispunjena sa prethodnih izbora.

Zato nisu imali vremena da se okrenu rješavanju problema građana Ulcinja i stvaranju boljih uslova za sve kako bi mogli da rade i žive od svog rada sa svojim porodicama.

Umjesto davanja predizbornih obećanja za jednokratnu upotrebu, bolje je bilo da su definisali stimulativne mjere za otvaranje novih radnih mjesta za mlade ljude koji sve više odlaze iz ovog raja na zemlji, jer nemaju posla i nemaju mogućnosti da makar razmišljaju o nekom boljem životu u svom rodnom gradu.

Zaboravili su dosadašnji vlastodršci i da progovore o šteti koju su turističkoj privredi u Ulcinju zajednički nanijele lokalne i državne vlasti koje djeluju sinhronizovano posljednjih tridesetak godina. O tome najbolje svjedoče srušeni hoteli, promašene privatizacije i uništena infrastruktura. I to sve u opštini koja je ne tako davne 1989.godine imala dva i po puta veći turistički prihod od Budve.

Samo valorizacijom hotelskih kapaciteta koje ima Ulcinj, ali i aktivnim politikama zapošljavanja koje će prednost davati zapošljavanju mladih, značajno bi se ublažila sadašnja slika i prilika Ulcinja. I po ko zna koji put podsjećamo da je Ulcinj, kao nekadašnji rasadnik stručnih kadrova iz oblasti hotelijerstva i turizma, praktično jedini grad bez visokoškolskih ustanova, što je dobrim dijelom i zasluga dosadašnjih vlasti u Ulcinju. Nažalost, i ono što je Ulcinj imao kroz srednje obrazovanje, odakle su izlazili kadrovi neophodni za kvalitetnu turističku ponudu, više ne postoji.

Imajući u vidu da se dosadašnja lokalna uprava pokazala nesposobnom i da je sve ovo vrijeme, umjesto partnerskog imala sluganski odnos prema državnoj vlasti, smatramo da Ulcinj i Ulcinjani sebi to više ne smiju dozvoliti. Takav odnos je kočio razvoj Ulcinja, a bio dobar samo onima koji su završavali svoje privatne poslove.

Dragi naši sugrađani,  mi želimo samo dobro svom gradu i to smo potvrdili svih ovih godina. Zato u nedjelju, građanski hrabro zaokružite broj šest na glasačkom listiću, kako bismo zajedno sa vama gradili ljepšu budućnost crnogorskog najjužnijeg i najljepšeg grada.

  • 1

    Radio