AKTUELNO Više

Knežević:“Blagi pad zaraženih ne smije opustiti građane, vakcinacijom velike većine građana štitimo i one koji nijesu vakcinisani“

Prej tvteuta10:56 20 Mart 2021

Iako je u posljednjih nekoliko dana zabilježen blagi pad inficiranih od koronavirusa na dnevnom nivou, situacija je i dalje alarmantna i zabrinjavajuća, i moramo da povedemo računa o našem ponašanju i smanjimo kontakte, kako bi se smanjio broj zaraženih na neki prihvatljiv nivo. To je gostujući u jutarnjem programu TV Teuta kazao epidemiolog Doma zdravlja Ulcinj dr Miro Knežević, koji smatra da se uz veliki broj vakcinisanih pacijenata mogli približiti prihvatljivom broju oboljelih.

„Svakako da mjere daju svoje rezultate, ali mjere moramo da poštujemo. Naše ponašanje uslovljava to kakve će se mjere donijeti, iako bi mi najviše voljeli da ne donosimo nikakve mjere“, poručuje Knežević.

Od početka godine registrovano je oko 1400 zaraženih, što je prema riječima Kneževića za oko 150 slučajeva više  nego li za cio prošlogodišnji period. On je apelovao na građane da ne vjeruju svemu što čitaju na internetu, jer se na raznim stranicama može pročitati mnoštvo dezinformacija o uticaju vakcine protiv kovida na ljudski organizam.

„Vakcina će vas zaštiti od komplikacija i od smrti, ali to ne znači da nećete prenijeti virus na drugu osobu. Prvo treba zaštiti građane starije životne dobi, a nakon toga i mlađe osobe, jer one uglavnom prođu sa blažim simptomima i manje komplikacija. Vakcina je uz čistu pijaću vodu spasila milione ljudskih života, i moj stav je da se vakciniše što veći broj građana, bilo kojom vakcinom koja je dostupna“, zaključio je Knežević.

 

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio