AKTUELNO Više

Klikovac: „Ulcinjski penzioneri na margini, od Opštine nema pomoći“

Prej tvteuta16:36 19 Oktobar 2019

U skladu sa mogućnostima i sredstvima, Udruženje penzionera Ulcinj svake godine organizuje izlete za svoje članove, kako u zemlji tako i u susjedstvu.  Najugroženijim penzionerima u skladu sa onime sa čime raspolažu, daju i jednokratne novčane pomoći za nešto više od 300 penzionera. To je u razgovoru za TV Teuta potvrdio i predsjednik Udruženja penzionera Ulcinj Milan Klikovac, koji je pozvao penzionere i da iskoriste povoljnosti za kupovinu mesa i zimnice na rate, preko domaćih mesnih industrija.

Jednako kao i za druge ugrožene kategorije stanovništva, penzioneri i lica u trećem dobu žive sa malim primanjima, a Klikovac tvrdi da do sada nikakvu pomoć nijesu primali od Opštine Ulcinj, iako su im se nebrojano puta obraćali. Na pitanje da li bi Ulcinj uskoro mogao dobiti dom za stara lica, Klikovac tvrdi da je on potreban, ali da im za sada niko ništa nije obećao.

„Takav objekat je realno potreban našim penzionerima, međutim,za sada nema uslova za to“, kazao je Klikovac. 

Iako je nedavno obećano povećanje penzija za 5%, Klikovac tvrdi da čelni ljudi Fonda PIO nijesu ispunili obećano.

U toku su i radovi na renoviranju penzionerskog odmarališta u Ulcinju koje finansira Fond  PIO, ali se završetak radova očekuje tek s proljeća naredne godine, tvrde iz Udruženja penzionera.

  • 1

    Radio