TURIZAM @sr Više

Klica:“Siguran sam da ćemo i dalje nastaviti da upravljamo Solanom, godišnji troškovi održavanja preko 250 hiljada“

Prej tvteuta17:05 20 Jul 2020

U odnosu na prethodnu godinu kada je Nacionalne parkove u Crnoj Gori posjetilo oko 600 hiljada posjetilaca, od čega tek desetak odsto domaćih posjetilaca, ove godine taj broj je drastično smanjen, ali je porastao udio domaćih posjetitelja. Prilikom posjete nacionalnim parkovima posjetiocima se nude posebne pogodnosti za boravak u prirodi, a u toku je i kampanja „Priroda je moj dom“ koja ima za cilj promociju prirodnih ljepota zemlje.  

 „Imali smo nekoliko vikenda koji su bili vrhunske posjećenosti. Mi smo dali puni doprinos kada je promocija i animiranje domaćih posjetilaca u pitanju, da obiđu zaštićena područja, urađen je tv serijal o prirodnim ljepotama parkova, „Priroda je moj dom“. Podijelili smo mališanima besplatne ulaznice, njih 70 hiljada, koje će važiti do kraja osnovnog  školovanja, i to je samo jedan od načina da stimulišemo građane da posjete nacionalne parkove“, kazao je Klica.

Javno preduzeće Nacionalni parkovi područjem Solane će zvanično upravljati još mjesec dana, te Klica vjeruje da će se upravljanje tim područjem, uprkos tome što je Javna rasprava o njenom rukovođenju odložena  – nastaviti. Klica je kazao da je održavanje područja Solane jedan od najvećih izdataka ovog preduzeća, te ono na godišnjem nivou iznosi oko 250 hiljada eura.

„Nama uskoro ističe ugovor, ali sam siguran da ćemo nastaviti sa upravljanjem ovog područja, jer je od velikog značaja. S obzirom na ovu situaciju je teško, izdvajaju se velika sredstva za održavanje pumpi, koje su posebno u posljednjem periodu radile konstantno, i to za naše preduzeće nisu mala sredstva“, zaključio je Klica.

  • 1

    Radio