Politikë Më shumë

VIDEO NGA HOMAZHI I 70 VJETORIT TE MASAKRES SE TIVARIT,ORGANIZUAR NGA KKSH

Prej tvteuta18:09, 1 Prill 2015

Organizuar nga Këshilli kombëtar i shqiptarëve në Malin e Zi,me 1 prill në Tivar u bë homazh para ndërtesës së Monopolit të duhanit në kujtim  të 70- vjetorit të Masakres së Tivarit.

Në mesin e kalvarit të shqiptarëve të Kosovës  të pafajshëm ,ka pasur edhe të shpëtuar, të cilët arriten të depërtojnë maleve deri në Krajë e Anë të Malit.Mbi këtë tragjedi të rëndë ndaj shqiptarëve folën, Genci Nimabegu,kryetar i Keshillit Kombëtar  të Shqiptarëve,publicisti Dr. Nail Draga.

U kërkua që të bëhen hulumtime shkencore për të zbardhur rrethanat dhe kush  dha urdhër për këtë tragjedi që shkaktoi regjimi komunist jugosllav.

  • 1

    Radio