AKTUELNO Više

Kišovito i nestabilno u naredna dva dana, od ponedjeljka nagli pad temperature

Prej tvteuta14:20 27 Novembar 2021

Posljednji dani novembra u Crnoj Gori biće u znaku nestabilnog vremena.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju se za nedjelju, 28. novembar očekuje umjereno do potpuno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom, mjestimično sa pljuskovima i grmljavinom. U planinama na sjeveru u jutarnjim i noćnim satima očekuju se susnježica i snijeg. Vjetar će duvati južnih smjerova, umjeren do jak, ponegdje na udare veoma jak. Jutarnja temperatura vazduha od 2 do 14, najviša dnevna od 4 do 16 stepeni.

Slične vremenske prilike očekuju se i za ponedjeljak, 29. novembar, za kada se očekuje umjereno do potpuno oblačno vrijeme,povremeno sa kišom  ili pljusak sa grmljavinom.

Osjetni pad jutarnje i dnevne temperature očekuje se od ponedjeljka, kada će u Ulcinju najniža jutarnja temperatura  iznositi 3 stepena, a maksimalna dnevna do 13 stepeni.

„Imajući u vidu najave Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju o nepovoljnim vremenskim uslovima koji će narednih dana zahvatiti Crnu Goru skrećemo pažnju vozačima da nepovoljni meteo uslovi, usled jake kiše i olujnog vjetra, mogu dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

S. Vukčević

  • 1

    Radio