Kulturë Më shumë

“KISHA E SHERRIT” DUHET TË “FLUTUROJË”

Prej tvteuta15:34, 13 Maj 2015

Profesor Doktor Hajrullah Koliqi , duke folur mbi  veprën më të re të veprimtarit edhe publicistit  të  respektuar në  Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Hajredin Muja, e lexova me vëmendje librin e fundit të z. Hajrudin Muja, me titull “Kisha e sherrit”, përkitazi me kishën orto-dokse serbe “Sveta Trojica” në maje të Rumisë. Është një libër me interes, me shumë informacion, i mbështetur në burime të shumta, i shkruar me akribi dhe me mjeshtëri. Objekti i hulumtimit trajtohet në aspekte të ndryshme: historike, aktuale, fetare, politik etj. Pra, “kishën e sherrit” nga maja e Rumisë duhet ta mënjanojë shteti dhe atë sa më parë, aq më mire,- porositi  doktor Koliqi.

  • 1

    Radio