Sociale Më shumë

Këtë vit zyrtarisht nga vendi janë larguar 6 mjekë. Numri shumë më i lartë

Prej tvteuta10:03, 3 Dhjetor 2018

Prej fillimit të vitit të drejtën për tu larguar jashtë vendit nga Oda e mjekëve të Malit të Zi e kanë kërkuar 6 mjekë, edhe pse mendohet se ky numër është më i lartë. Sipas të dhënave jozyrtare, Malin e Zi çdo vit e lëshojnë 15 mjekë të profileve të ndryshëm, shumica pre të cilëve të moshës së re, çka krijon problem për sistemin shëndetsor në vend.

Nga Oda e mjekëve e Malit të Zi thonë se gjendja socio-ekonomike  e mjekëve në vend është e vështirë dhe pa u përballur me këtë fakt nuk mund të ketë përmirsime të dukshme.

  • 1

    Radio