Kulturë Më shumë

KËRKOHET PËRKRAHJE

Prej tvteuta11:37, 16 Maj 2015

Njohësi i mirë i vlerave muzeale  të kompleksit të Muzeut të Ulqinit në Kala, Gazmend Kovaçi, ka thënë për Televizionin Teuta se urrgjentisht duhet ngritur një grup ekspertesh për t u  marrë me  evidentimin, studimin edhe mbrojtjen e eksponateve që ndodhen në Muzeun arkeologjik.

“Që nga themelimin i këtij institucioni nuk ka pasur ndonjë përkujdesje të duhur , duke e ditur se eksponatet  janë të vendosura  në formë joprofesionale,edhe në vitrina të papërshtatshme,kërkohet ndërhyrje e menjëhershme”,-  apostrofon  Kovaçi.

Ai  shton se Muzeu  nuk disponon asnjë  botim përmbledhës  të trashëgimisë edhe  vizituesit, turistë, nxënës apo studiues do ta merrnin me vete.

Kovaçi  porosit institucionet lokale dhe ato shtetërore duhet të sigurojnë fonde për të shpëtuar nga koruzioni eksponatet aq të rëndësishme mbi të kaluarën e Ulqinit.

  • 1

    Radio