Aktuale Më shumë

Katniq paralajmëron ankesë në gjykatë

Prej tvteuta16:47, 18 Shkurt 2022

Ish-kryeprokurori special i Malit të Zi, Milivoje Katniq tha se do të kërkojë nga gjykata që të rishqyrtojë vendimin e Këshillit Prokurorial (TS), i cili vendosi për largimin e tij nga detyra. Në seancën e mbajtur të enjten, Këshilli Prokurorial vendosi ndërprerjen e funksionit të Katniq, si dhe nëntë prokurorëve të tjerë për shkak të pensionimit.

I pyetur nëse qëndron në qëndrimin e tij të mëparshëm se është i gatshëm të bëjë ankesë në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strasburg, ai u përgjigj pozitivisht. “Unë i përkas qytetërimit perëndimor dhe arritjeve të arritjeve juridike të Bashkimit Evropian” – tha Katniq.

  • 1

    Radio