Katarina velikim koracima gradi karijeru uspješne slikarke (video)

Prej tvteuta11:52 27 Septembar 2021

Slikarstvo je nijemo pjesništvo, a pjesništvo slikarstvo koje govori. Mlada ulcinjanka Katarina Perić ne piše poeziju i pjesme, već slika, i to najljepše pejzaže i motive iz svog okruženja.

„Moja ljubav prema slikarstvu datira još iz djetinjstva, uvijek sam kao mala voljela da slikam, da bojam, iz bilo kojeg predmeta da je bio domaći zadatak da se nešto nacrta ili naslika, najviše bi se tome posvetila. Majci sam svakodnevno pisala ljubavna pisma, ali to su nisu bila pisma već slike koje bih naslikala“, kazala je Katarina, inače studentkinja Pravnog fakulteta u Podgorici. Ona kaže da se odlučila za slikarstvo, jer je to nešto što ju je od malena oduševljavalo.

„U tome se stvarno pronalazim i ispunjava me. Zbog obaveza na fakultetu koji je jako zahtijevan, nisam mogla ranije da počnem da više slikam. Sada kad sam završila osnovne studije, konačno imam vremena i  u prethodnih godina sam naslikala oko pedeset slika“, kaže Katarina.

Pored slikanja na platnu, po porudžbi radi i murale u prostorijama, po želji klijenata. Najviše voli da slika motive iz prirode, pejzaže i apstraktne motive.

„Moj uzor kada sam počela da se ozbiljnije bavim slikarstvom bio je umjetnik Bob Ros, umjetnik iz Amerike, čije sam emisije pratila, i on je na takav entuzijastičan način objašnjavao svoje slike, i on je u meni probudio želju da slikam pejzaže, a živimo u zemlji koja je prebogata prirodnim ljepotama i nije teško pronaći inspiraciju“, poručuje Katarina.

Poslušajte intervju sa ovom talentovanom slikarkom.

  • 1

    Radio