AKTUELNO Više

Katana:“Škola ispunjava uslove za početak nastave, 12 profesora nastavlja angažman snimanja online nastava“ 

Prej tvteuta11:17 28 Septembar 2020

Iako postoje nagađanja o izmjenama nastave pred početak školske godine, za sada je izvjestan početak nove školske godine od 1. oktobra. Za učenike srednjih škola, nastava u školama odvijaće se samo za učenike prvih razreda, dok će učenici starijih razreda nastavu pohađati od kuće, uz redovne konsultacije sa nastavnicima. Što se tiče prakse koja je obavezna za učenike stručnih odjeljenja, direktor SMŠ „Bratstvo – jedinstvo“ Husein Katana kazao je da se maksimalno angažuju da organizuju praksu za ove učenike jednako kao i za učenike prethodnih generacija, ali u otežanim okolnostima.

Već početkom naredne sedmice, očekuje se početak realizacije online nastave u koju će i ovog puta biti uključeni profesori i nastavnici iz ove škole, njih oko 12 nastaviće da snimaju časove za učenike na albanskom jeziku iz nekoliko predmeta, a koji će se emitovati i na kanalu TV Teuta.

U toku prethodne školske godine, nakon proglašenja epidemije u Crnoj Gori, i predmet fizičkog vaspitanja obavljao se online putem. Sve su prilike da će se takva praksa nastaviti i u ovoj školskoj godini, međutim, dio nastave ipak bi mogao da se održi u fiskulturnoj sali pod posebnim uslovima.

Katana kaže da još uvijek nemaju dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava, jer se čeka na dostavu sredstava iz Ministarstva prosvjete,  a najavljena je i donacija jedne lokalne firme.

  • 1

    Radio